Ota yhteyttä!
+358 40 525 0509 / Michaela
michaela.ramm-schmidt[at]whyco.fi

Miksi?2018-12-31T16:19:25+02:00
Miksi

vastuullinen yritystoiminta kannattaa?

WhyCo on perustettu missiosta kääntää yritysvastuu sanahelinästä todeksi, vahvaksi voimaksi, joka liikuttaa ihmisiä, vie yhteiskuntaa eteenpäin ja rakentaa kestävää kasvua.

MIKSI vastuullisuus tulisi viedä liiketoiminnan ytimeen?

Oli sitten kyse yhteiskuntavastuusta, yritysvastuusta, ympäristövastuusta, CSR:stä, ESG:stä tai vastuullisuudesta jollain muulla termillä, se näyttäytyy usein viestintäosaston irrallisena projektina vahvojen iskulauseiden muodossa tai raportoinnin rasti ruutuun -harjoituksena. Ajatellaan ehkä, että fraasit ja hyvät tulokset vastuullisuustutkimuksissa tekevät toiminnasta vastuullisen kuin itsestään. Kun pintaa hieman raaputtaa, viestit ovat kuitenkin usein ristiriidassa arjen tekojen kanssa.

Jos vastuullisuus on irrallista pintakiiltoa, se ei vaikuta eikä se vie yhteiskuntaa eteenpäin. Siihen uhrattiin kuitenkin energiaa, rahaa ja aikaa ja hyödyt jäivät epämääräisiksi.

Jotta vastuullisuudella todella voisi vaikuttaa, se pitää integroida liiketoimintaan.

Kun liiketoiminta on perusteiltaan vastuullista, se alkaa itsessään kantamaan vastuuta.

Tätä voi kuvata englanninkielen termillä ”responsible by design”. Vastuullisuus liiketoiminnan ytimessä parantaa yrityksen positiivista kädenjälkeä maailmassa ja yrityksessä ymmärretään toiminnan laajemmat vaikutukset. Se antaa työlle suuremman tarkoituksen, mikä lisää tekemisen merkityksellisyyttä ja liikuttaa ihmisiä. Tämä parantaa toimintaa monilta osin ja on taloudellisesti kannattavaa.

Kun yrityksen tarkoitus on kirkas ja vastuullinen, se rakentaa tukevan perustan liiketoiminnalle – siitä tulee yrityksen DNA. Yritys ymmärtää ydintehtävänsä yhteiskunnassa ja tietää paremmin, miten se toteutetaan. Vastuullinen MIKSI kertoo yritykselle ja sen työntekijöille, kenestä tai mistä heidän tulee ensisijaisesti välittää. Tunnetaan, että tehdään oikeita asioita ja ymmärretään, MIKSI töitä tehdään. Jokainen tietää, miten oma tekeminen toteuttaa suurempaa tarkoitusta. Kun työntekijä välittää työstään, siitä tulee tärkeää, jolloin hän ottaa työstään myös enemmän vastuuta. Tämä synnyttää positiivisen välittämisen kierteen koko yrityksessä, mikä hyödyttää sekä yritystä että yhteiskuntaa.

WhyCon visiossa vastuullisuus näkyy kaikessa, mitä yritykset tekevät ja sanovat. Se inspiroi ihmisiä yhdessä viemään yhteiskuntaa eteenpäin.

Lue täältä, MITÄ vastuullisuus on silloin, kun se on totta.

Lue lisää blogissa

Lue lisää

WhyCo Oy

WhyCo on perustettu missiosta kääntää yritysvastuu sanahelinästä todeksi, vahvaksi voimaksi, joka liikuttaa ihmisiä, muuttaa maailmaa ja rakentaa kestävää kasvua.

WhyCo on tukena, kun yritys haluaa viedä vastuullisuuden toiminnan ytimeen. WhyCo tarjoaa monia palveluja yrityksesi kestävän liiketoiminnan ja kasvun rakentamiseen. Yritysvastuun toteuttaminen vaikuttavasti parantaa yrityksen toimintaa ja vie maailmaa eteenpäin. Liiketoiminnan vastuullisuus on myös hyvin kannattavaa, josta kerrotaan blogissa lisää.

Go to Top