Ota yhteyttä!
+358 40 525 0509 / Michaela
michaela.ramm-schmidt[at]whyco.fi

Mitä?2018-12-31T16:23:05+02:00
Mitä

vastuullisuus yritystoiminnassa tarkoittaa?

Vastuullisuus on sitä, että yritys kantaa ydintoiminnallaan vastuuta ympärillään olevasta yhteiskunnasta – sen työllä on laajempi tarkoitus ja se vaikuttaa.

MITÄ vastuullisuus on silloin, kun se on totta?

WhyCon filosofiassa vastuullisuus ei ole rasti ruutuun -harjoitus eikä se ole raportointia. Se ei myöskään ole viestintäosaston yksin toteuttama projekti.

Vastuullisuus on viime kädessä välittämistä ja se kuuluu meille kaikille. Meistä kukaan, ei myöskään yritys elä tyhjiöissä, vaan olemme kaikki riippuvaisia toisistamme yhteiskunnassa. Me kaikki kannamme vastuuta siitä, miten maailmaa viedään eteenpäin.

Vastuullisuuden integroiminen liiketoimintaan tarkoittaa sitä, että yritys ymmärtää roolinsa yhteiskunnassa ja näkee paremmin sen arvon, jota se voi toiminnallaan tuottaa sekä yhteiskunnalle että itselleen. Tämä on vastuullinen MIKSI. Kun yritys ottaa missiokseen täyttää tämän suuremman tarkoituksen, sen liiketoiminta vie yhteiskuntaa eteenpäin ja vastuullisuudesta tulee totta.

Yritys perustetaan yleensä ratkaisemaan jotakin yhteiskunnallista ongelmaa tai täyttämään tiettyä tarvetta, mennään siis tarkoitus edellä.

Usein kuitenkin tämä toiminnan varsinainen tarkoitus hukataan tai unohdetaan, miksi yritys on olemassa. Toiminnan tarkoitus on ehkä myös kaventunut tai se ei ole enää ajan tasalla. Yhteys yrityksen tarkoituksen ja sen tuotteiden ja palveluiden välillä on katkennut. Keskitytään ehkä liikaa numeroihin ja prosesseihin ja lyhyen tähtäimen taloudelliset hyödyt ohjaavat toimintaa. Yrityksen tekeminen ei kytkeydy riittävästi ympäröivään yhteiskuntaan ja isompaan tarkoitukseen.

Jokaisella yrityksellä on kuitenkin olemassa se perimmäinen tarkoituksensa, oma MIKSI. Määrittelemällä tämä tarkoitus niin, että se tarkoittaa liiketoiminnan luomaa jaettua arvoa yhteiskunnassa, vastuullisuus integroituu yrityksen ytimeen.

Esimerkiksi metsäyhtiön vastuullinen MIKSI voisi olla tuottaa puusta valmistettuja tuotteita korvaamaan uusiutumattomista raaka-aineista tehtyjä tuotteita niin, että globaali hiilijalanjälki pienenee. Asianajotoimiston vastuullinen MIKSI voisi olla tehdä sellaista yhteistyötä asiakkaiden kanssa, joka muokkaa yhteistä liiketoimintaympäristöä palvelemaan yhteiskuntaa kestävämmin.

Lue täältä, MITEN vastuullisuus viedään toiminnan ytimeen niin, että se todella vaikuttaa.

Lue lisää blogissa

Lue lisää

WhyCo Oy

WhyCo on perustettu missiosta kääntää yritysvastuu sanahelinästä todeksi, vahvaksi voimaksi, joka liikuttaa ihmisiä, muuttaa maailmaa ja rakentaa kestävää kasvua.

WhyCo on tukena, kun yritys haluaa viedä vastuullisuuden toiminnan ytimeen. WhyCo tarjoaa monia palveluja yrityksesi kestävän liiketoiminnan ja kasvun rakentamiseen. Yritysvastuun toteuttaminen vaikuttavasti parantaa yrityksen toimintaa ja vie maailmaa eteenpäin. Liiketoiminnan vastuullisuus on myös hyvin kannattavaa, josta kerrotaan blogissa lisää.

Go to Top