Ota yhteyttä!
+358 40 525 0509 / Michaela
michaela.ramm-schmidt[at]whyco.fi

Miten?2018-12-31T16:25:19+02:00
Miten

yrityksen yhteiskuntavastuu toteutuu?

Vastuullisuudesta tulee totta tunnistamalla ensiksi, MIKSI yritys on olemassa ja MIKSI sen tehtävä on tärkeä.

MITEN vastuullisuus viedään toiminnan ytimeen niin, että se todella vaikuttaa?

  1. Ensiksi yrityksen ensisijainen tehtävä kirkastetaan yrityksen merkitykseksi yhteiskunnassa – minkä tarpeen se täyttää, mitä ongelmaa se ratkaisee ja mitä arvoa se luo ympärilleen? Tämä on yrityksen vastuullinen MIKSI, jonka pitää näkyä, kuulua ja tuntua.
  2. MIKSI toteutetaan isoilla ja pienillä teoilla. MITEN yrityksen tulee toimia, jotta sen MIKSI olisi kaiken toiminnan perusta? Nämä ovat toimintaa ohjaavat periaatteet, jotka tulee määritellä. Yrityksen tuote tai palvelu, eli MITÄ se tuottaa, on näkyvä todiste siitä, MIKSI jotain tehdään.
  3. Käydään läpi yrityksen ydintoiminnot ja toiminnan vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan sekä määritellään, miten toiminnan vastuullisuutta vahvistetaan.

Työntekijöiden tulee ymmärtää, MIKSI juuri he tekevät työtään ja MIKSI se on tärkeää. Jokaisella työntekijällä ja tiimillä on oma MIKSI, joka tukee yrityksen suurempaa tarkoitusta. Koko henkilöstön, alkaen johdosta, tulee nähdä, miten he myötävaikuttavat tämän tarkoituksen toteuttamiseen. Jokaisen pitää ymmärtää, miten he toimivat vastuullisesti omassa työssään. Tämä vahvistaa yrityksen erilaisten toimintojen vastuullisuutta.

Vastuullisuudesta ei tule totta yön yli eikä tarjolla ole pikavoittoja.

Vastuullisuuden vieminen liiketoiminnan ytimeen vie aikaa ja se pitää tehdä kunnolla, koska kyse on asenteiden muuttamisesta. Täytyy pysähtyä miettimään ja se pitää tehdä yhdessä työntekijöiden kanssa.

WhyCon tehtävänä on valmentaa yritystä ja sen työntekijöitä kirkastamaan oma roolinsa yhteiskunnassa, eli tunnistamaan, mikä on liiketoiminnan suurempi tarkoitus, sen vastuullinen MIKSI. Kun tämä on tehty, suunnitellaan yhdessä, MITEN vastuullinen MIKSI viedään kaikkeen tekemiseen, strategiaan ja viestintään. Lisäksi selvitetään, pitääkö toimintaa muuttaa myös muilta osin, jotta vastuullisuudesta todella tulee toiminnan perusta. Kerron täällä lisää tästä palvelusta.

WhyCo on asiakkaidensa tukena myös myöhemmin ja auttaa siinä, että MIKSI juurrutetaan toimintaan niin, että se inspiroi ihmisiä jatkossakin.

Lue täältä, MIKSI vastuullisuus tulisi viedä liiketoiminnan ytimeen.

Lue lisää blogissa

Lue lisää

WhyCo Oy

WhyCo on perustettu missiosta kääntää yritysvastuu sanahelinästä todeksi, vahvaksi voimaksi, joka liikuttaa ihmisiä, muuttaa maailmaa ja rakentaa kestävää kasvua.

WhyCo on tukena, kun yritys haluaa viedä vastuullisuuden toiminnan ytimeen. WhyCo tarjoaa monia palveluja yrityksesi kestävän liiketoiminnan ja kasvun rakentamiseen. Yritysvastuun toteuttaminen vaikuttavasti parantaa yrityksen toimintaa ja vie maailmaa eteenpäin. Liiketoiminnan vastuullisuus on myös hyvin kannattavaa, josta kerrotaan blogissa lisää.

Go to Top